Logo

Morkler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ordet morkel dækker over flere arter. I naturen forefindes i forårsmånederne arter som kegle,- hætte eller spisemorkel. Disse arter er spiselige. Desuden kan man finde "almindelig stenmorkel", den skal man dog gå uden om, da den er dødelig giftig. Den er først rødbrun og senere hen sortbrun. Den vokser i nåleskov i marts-april er sammen med vårmusseron en af årets første svampe. Enkelte personer indsamler alm. stenmorkel for at tørre dem, men selvom de er tørret indeholder de stadig rester af giftstoffet gyromitrin.
Spisemorkel kan dog anvendes i maden. Morklen er hulkamret og og derfor også velegnet til at farsere med en dejlig fars eller til at lave en dejlig morkelsauce.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her