Logo

Kaki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Diospyros kaki
Kaki tilhører ibenholtfamilien (Ebenaceae) og kendes også under navnet japansk persimon. Navnet kaki er japansk og betyder frugt. Kaki er et løvfældende træ, som stammer fra Østasien, sandsynligvis Kina eller Japan. Fra Østasien blev kaki bragt til Sydfrankrig omkring 1840, hvorfra dyrkningen har bredt sig til de øvrige Middelhavslande og til Californien. I dag dyrkes kaki over det meste af verden, hvor klimaet er tilpas mildt.

Kakifrugter minder af udseende om en tomat, men kendes fra disse på de 4 store bægerblade. Skind og frugtkød har sammen farve, enten gul eller rød-orange. Frugten er inddelt i op til 8 kamre. Når frugten er fuldmoden, er frugtkødet glasagtigt og har en meget blød, næsten flydende konsistens. Smagen er sød. De fleste typer er kernefri. Nogle kakisorter indeholder i umoden stand et bitterstof, der nedbrydes under modningen. Disse typer er derfor ikke spiselige, før frugten er helt moden og blød.

Sharonfrugter er kakifrugter fra Israel.

Betydning i kosten
Kakifrugter indeholder en betydelig mængde A-vitamin.

Typiske fejl:
Overfladefejl, tryk og stødskader.

Opbevaring og holdbarhed:
Kakifrugter opbevares bedst ved 0°C og 90-95 % relativ fugtighed, hvor de kan holde sig i 2-3 måneder.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her