Logo

Kantarel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ordet dækker over flere arter, som alle er spiselige, heraf dog undtaget orangekantarel som nok kan spises men er yderst sej i konsistensen. Udover findes bleggul kantarel, som er mindre fast og ikke så tykkødet som den mest kendte; gul kantarel. Gul kantarel er det store hit, at jagte i svampesæsonen, som oftest ligger i nærheden af industriferien. Så er der vådt og regnfuldt i din ferie kan du med held finde kantareller, hvis det formildner dig som går efter sol og varme. Udover gul kantarel kan nævnes; Grå tragtkantarel, alm. tragtkantarel og sjældent ses tragtkantarel og så i gul udgave. Tragtkantareller ses fra 15 september og frem til jul, eller til frosten har sat ind. Er der dog masser hav/vand omkring skoven kan du finde svampene helt frem til jul, da vandet gør at temperaturen ikke falder så meget. Kantareller findes kun i vild form. Spises ristet eller flødestuvet, men kan også syltes i vineddike eller tørres til senere brug.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.510 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her