Logo

Brændenælder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nælden har været brugt i mange generatio­ner, ikke bare til at spise, men også som farve- ­og lægeplante. Man plukker hele skuddet tid­ligt om foråret, hvor de er mest C-vitaminri­ge og ikke brænder så meget. Når planterne bliver 30-40 cm høje, plukker man kun bla­dene, og da er det på tide at begynde at bru­ge handsker. Hvis man har et godt nælde sted, kan man klippe dem ned nogle gange i løbet af sæsonen for at få dem til at sætte nye skud.
Friske nælder brænder ikke, hvis man blender dem. Blendede nælder kan drysses over bær og yoghurt til morgenmad, bruges til pesto eller blandes i brøddej. Ellers bruger man almindeligvis nælder i supper.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her