Logo

Pastinak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastinakken tilhører samme familie som gu­leroden. Det er en af de mest robuste af rod­frugterne, idet den tåler både frost og barsk vejr og kan stå ude hele vinteren. Den har også et højt indhold af sukker og stivelse.
Pastinak er lyst gullighvid både udenpå og indvendig, har en lidt porøs konsistens og en krydret smag.
En anden rodfrugt, der minder om pastin­akken, er persillerod, der smager som en blanding af persille og selleri, men som i øvrigt anvendes på samme måde som pasti­nak både i råkost, gryderetter og supper. Til forskel fra de fleste grønsager smager persille­roden bedre og bedre, jo større den bliver, og jo senere den høstes.

Pastinak er hvid, kegleformet eller rund. Den er i familie med guleroden. Skallen er brunlig og i modsætning til guleroden ret tyk. Kødet er hvidt med udpræget sødlig smag. En pastinak skal være fast, glat og jævn i skallen.
Anvendelse: I kød- og grønsagssupper, gryderetter m.m.
Sæson: Oktober-april.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.368 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her