Logo

Merian - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En lille krydderurt, der hører til læbeblomstfamilien. Kan sås, forkultiveres og udplantes - tidligst i midten af maj, da den er kuldesart. Kan købes i potter, der kan udplantes eller stå i en solrig vindueskarm. Der kan klippes af de fine blade sommeren igennem. Til tørring skal man helst tage blomsterknopperne, der indeholder mest krydderstof. De fine blade, evt. hakkede, kan fryses til vinterbrug. Anvendelse: Både frisk og tørret merian kan bruges i leverretter, farsretter (især pateer), pølser og mange andre kødretter og grønsagsretter.
Anvendes ofte sammen med basilikum.
Italiensk pizza indeholder næsten altid merian.
Lat. Origanum majorana.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her