Logo

Kartoffel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Faktisk skulle man spise kartofler hver dag, fordi de har så mange anvendelsesmulighe­der: Til salater, dampkogte, mosede, purere­de, ovnbagte, i gratiner, tærter, gryderetter og supper m.m. Det bedste er dog at få lov til at nyde helt nyopgravede kartofler. Der skal ikke meget plads til, for at man selv kan dyr­ke kartofler; det er nok med en spand på alta­nen.
Kartoflen stammer fra Sydamerika og kom til Europa med opdagelsesrejsende en­gang i 1500- eller 1600-tallet. Det tog yderli­gere et par hundrede år, inden den fik sit gen­nembrud, men så kom der hurtigt masser af nye sorter, og hvert land har udviklet typer, der passer til det lokale klima og de jord­bundsforhold, man har.
Man kan vælge mellem faste og melede kartofler alt efter, hvad man skal bruge dem til, og selv udseende og farvenuancer kan være forskellige. Hvis kartofler opbevares korrekt, kan de holde sig i op til et år. De skal ligge køligt og mørkt for ikke at udvikle sola­nin, et giftigt stof, der gør kartoflen grønlig.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.306 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her