Logo

Karse - en krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Karse kan dyrkes indendørs, idet man sår frøene på jord eller fugtigt vat, og allerede efter en uges forløb kan man klippe karsen og bruge den som grønt drys. Planten kan fås dreven hele året, og den anvendes som kimplante, højst med nogle få spæde løvblade. Smagen er frisk og stærk. Karse kan også sås på let muldjord et fugtigt, skyggefuldt sted. De udvoksede blade har en fin og kraftig smag, og anvendes som den "lave" kimplante.
Anvendelse: Som grønt drys, ligesom persille og dild. Især velegnet til smørrebrød.
Lat. Lepidium sativum.

Karse kan købes år et rundt dyrket i små bakker, hvor det er kimplanternes top der drysses på madder. Karse kan godt sås i køkkenhaven, hvor den bliver knæhøj og ændrer smag. Karse er et godt kryddergrønt om vinteren. Indeholder bakteriedræbende stoffer.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.379 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her