Logo

Karry - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Oprindelig en indisk krydderblanding med meget varierende sammensætning fx hvid peber, paprika, koriander, muskatblomme, gurkemeje, ingefær, kryddernelliker, kardemomme og sennep. Farve, smag og lugt varierer med sammensætningen, prisen ligeså.
Anvendelse: Til ris- og hønseretter, sauce, æggeretter, fisk, skaldyr m.m.
2
Karry er et blandingskrydderi, der optræder i utallige variationer. Det kan indeholde helt op til 20 forskellige krydderier. Krydderiet har en vigtig plads i det indiske køkken, hvor det også er almindeligt, at familien blander sin egen karry.
Normalt er der tale om en blanding af bukkehorn, cayennepeber, gurkemeje, ingefær, kanel, kardemomme, koriander, kommen, muskat og nelliker. Der findes stærke, skarpe, aromatiske, brændende, milde, søde, mere eller mindre gule karryblandinger. Styrken afhænger af hvor meget peber, der er i, og kan forstærkes, hvis karryen svitses alene i lidt fedtstof, inden det blandes med andre ingredienser. Karry har en stærk gul farve og kan anvendes i vegetar-, ris- og kødretter, forretter, supper og saucer.
Navnet karry er en fordanskning af det engelske curry, der er afledt af det tamilske kari.

Oprindeligt var det saucen eller retten, som reglen en sammenkogt ret, der blev kaldt en karry
eller curry.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her