Logo

Lakrids 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lakrids er en smag med mange nuancer. Lakridsen bruges meget i det søde køk­ken, hvor den kan give et sjovt modspil til såvel stærke som milde ingredienser.
Den rå lakrids (engelsk lakrids) med en let røget, lidt jordet og sød tobakslignende smag. Disse lakridsstænger er meget mørke og tætte i smagen, hvorimod lakridsroden er mere parfumeret og har lidt mere bitterhed fra barken. Det stødte lakrids­pulver kan være ganske sødt. Alle ver­sioner har deres fordele og kan anven­des på utallige måder.
Den stærke tætte lakridssmag fra saften har godt af lidt modspil, gerne fra friske elementer, hvorimod roden er lidt sartere og kan harmonere flot med milde smagsnuancer.
I desserter er det spæn­dende at fremhæve og nuancere lakridssmagen i form af forskellige krydderier, som har anistoner, som fødteks. estragon og kørvel.
Engelsk lakrids i form af stænger og lakridsrødder kan som regel købes på apoteket, hvorimod lakridspulveret kan været sværere at få fat i, men en gros firmaet Condi samt Special­købmanden i København forhandler det.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her