Logo

Sild - saltvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sild fanges året rundt. Kvaliteten beror på årstid og fangststed. Norske og islandske sild er de største. Vårsild og høstsild regnes for de bedste. Fjordsild er finere i smagen end vesterhavssild. Sild har et meget stort indhold af A- og D-vitamin. Ferske sild serveres som regel stegt, men kan også koges eller saltes.
Saltede sild har i de sidste tusind år været en af de vigtigste proteinkilder for europæerne,og det er stadig en væsentlig spisefisk i Danmark. Tidligere anvendtes mængder af småsild også i industrien til fremstilling af fødteks. fiskemel og fiske-olie.
Sildens krop er dækket af skæl, som let falder af. Til forskel fra brisling, som ligner silden meget, sidder sildens bugfinner længere tilbage end rygfinnen, bugens skæl mangler torne og gællelågene er glatte. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven.
Silden er en populær og god spisefisk.
I Nordsøen lever de store sildestammer: Nordligst Buchan--silden, derefter Dogger-silden ved Doggerbanke og sydligst Downs-silden, der færdes i Den engelske Kanal. Efter gydning overvintrer de to nordligste stammer i Norske Renden, den sydligste trækker syd for Dogger Banke.
Sildens vigtigste føde er plankton, krebsdyr og snegle, som den knuser med sine forbavsende hårde tænder.
Silden må fanges hele året.Vårsild: Forår. Fedsild: Sommer. Høstsild: Efterår. Storsild: Vinter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her