Logo

Sildehaj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sildehajens enorme størrelse kan forlede nogle til at tro, den er farlig. Men der findes intet bevis for, at sildehajen nogen sinde har angrebet et menneske.
Sildehajens karakteristiske træk er den halvmåneformede hale, de køl-lignende finner på hver side af haleroden, de fem tydelige gælleåbninger og den kompakte krop. I gabet sidder flere tandrækker. Ryggen er blåsort, og farven bliver lysere ned mod bugen, som nærmest er flødefarvet. Det friske kød er mørkt og fast og lugter af ammoniak. Det tilrådes at lægge kødet i mælk et døgns tid inden tilberedningen.
Sildehajen lever overalt i tempererede have ved temperaturer fra 5 til 18ºC. Ofte kan den i roligt vejr ses jage i overfladen.
Sildehajen lever af stimefisk som makrel, sild og sardiner, men fortærer også store mængder torsk.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her