Logo

Kanel - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er blandt verdens ældste og mest eftertragtede krydderier, og er barken af et kanel træ. Den fineste kanel kommer fra Ceylon. Barken skrælles af kvistene og rulles rundt om tynde stænger, tørres, og flere ruller skydes ind i hinanden.
En anden sort er Cassia, som hovedsagelig importeres fra Indonesien. Den er tykkere og nem at skelne fra ceylonkanel, da rullerne ikke skydes ind i hinanden.
Anvendelse: Hel kanel anvendes i frugtkompot og i glögg m.m. Stødt kanel bruges i forskelligt bagværk og som kanelsukker på risengrød o.l.
Lat. Cinnamonum cassia og Cinnamonum zeylanicum.

Den tørrede bark af kaneltræet der stammer fra Sri Lanka. eller Cassia kanelbark der stammer fra Kina.
Anvendelse. De hele stænger anvendes i potpourrier og duftarrangementer. De rullede barkstykker nedlægges i syltelager, frugtsupper og er en uundværlig ingrediens i gløgg og krydderdrikke.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her