Logo

gummi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er flere gode forklaringer ...

 

1) gruppe stoffer som kemisk står kulhydraterne nær, og som er meget udbredte i planteriget; de giver med vand tykke klæbrige væsker eller bulner ud deri til en tyk slim. Gummi arabicum flyder fra akaciebark; det anvendes som klæbemiddel, som tilsætning til blæk og akvarelfarver, til appretering m.m.

 

2) det samme som kautsjuk, et fast, elastisk stof som udvindes af mælkesaften, latex, hos en lang række planter. Ved vulkanisering med ca. 5% svovl bliver kautsjuk stabilt over for temperaturpåvirkninger; øges svovlmængden fås ebonit. Den vigtigste kautsjuk-plante er det oprindelig brasilianske parakautsjuktræ, Hevea brasiliensis, af vortemælkfarmlien. Siden 2. verdenskrig har syntetisk g delvis fortrængt natur-gummi; det fremstillet især af produkter fra olieraffinaderier, bl.a. ætylen o.a. alkener. Verdensproduktion af natur-gummi i 1.000 t: 4191, heraf Malaysia 36%, Indonesien 27%, Thailand 14%, Kina og Indien hver 4%.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad laver du på St. Bededag 2024Effektiv reklame - klik her