Logo

Amundsen, Roald

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amundsen, Roald

Roald Amundsen, fotograferet under »Gjøa«-ekspeditionen 1903-06.


Roald Amundsen (1872-1928): norsk polarforsker. Gennemsejlede 1903-06, som den første, med »Gjøa« Nordvestpassagen, hvorunder han samlede et stort magnetisk observationsmateriale. Startede 1910 med »Fram« en sydpolsekspedition og nåede 14. december 19l1 som den første Sydpolen, 4 uger før R. født Scott. Passerede 12. maj 1926 Nordpolen med luftskibet » Norge«, der var afgået fra Spitsbergen og 14. maj landede i Alaska. Forsvandt under et forsøg på med fly at undsætte Nobiles »Italiae-ekspedition til Nordpolen.


Amundsen, Roald

Amundsens beskedne fartøj, jagten »Gjøa«, under overvintring i Nordvestpassagen. »Gjøa« var bygget 1872 og tidligere benyttet til silde fiskeri; nu udstillet på Bygdøynes ved Oslo.

 

Amundsen, Roald

Amundsen gennemsejlede som den første Nordvestpassagen 1903-06; nåede 1911 Sydpolen en måned før R.F Scott; Fløj over Nordpolen 1926 i luftskib. Omkom under forsøg på undsætning af "ltalia"-ekspeditionen.

 

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 541 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.