Logo

Sorte ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(Sorte stivelsesholdige ris, sorte søde ris. vilde søde ris) Runde-mellemrunde polerede riskorn. der i virkeligheden ikke er sorte. men dybrøde; vær opmærksom på. at risenes naturlige farve smitter af på andre ingredienser. når de koges sammen. Rig på amylopektin (stivelse). Udblødes normalt nogle timer, evt. natten over, inden brug. Risene har en god jordagtig smag, der passer fint sammen med fødteks. palmeolie, kokossukker eller -mælk. Anvendes fortrinsvis til desserter. Dyrkes i bl.a. Laos, Vietnam, Cambodia og Thailand, hvor de udgør en vigtig del af befolkningens ernæringsgrundlag. Kun 2% af verdens samlede rishøst består af stivelsesholdige ris.
Kan købes: i asiatiske fødevareforretninger og visse delikatesseforretninger. Tilberedning: koges i 25-30 min. Absorberingsmetoden (mere væske tilsættes efter behov), riskoger eller mikrobølgeovn - se: Tilberedning af ris.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.