Logo

Sojasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Sojasauce er vel det mest kendte eksempel, men mange er nok ikke klar over, at en hel række bakterier og svampe indgår i produktionen. Fremstillingen af sojasauce er en proces, der tager flere måneder. Først tilsætter man skimmelsvampene Aspergillus oryzae og A. sojae til en blanding af kogte sojabønner og ristet hvede.
Skimmelsvampene udskiller enzymer, der nedbryder kulhydrater og proteiner i blandingen. Herefter lægges massen i saltvand i 6-8 måneder. Forskellige gærsvampe og bakterier spiller nu sammen med skimmelsvampene en vigtig rolle for smagen i det endelige produkt. De karakteristiske smagsstoffer i sojasaucen er stofskifteprodukter,
som mikroorganismerne udskiller, når de nedbryder hveden og sojabønnerne.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (14 stemmer)
Siden er blevet set 1.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.