Logo

Skimmelsvampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Skimmelsvampe er flercellede mikroorganismer med en trådformet, forgrenet struktur, kaldet et mycelium. Vækst af skimmelsvampe på levnedsmidler kaldes populært skimmel eller mug.
Skimmelsvampe formerer sig både kønnet og ukønnet ved hjælp af sporer. Under passende varme og fugtige omgivelser spirer sporerne, og der vokser langsomt et tyndt trådformet legeme ud, som i løbet af få dage kan vokse til et synligt mycelium. Da skimmelsvampe kræver ilt for at kunne vokse, findes de hovedsageligt på overfladen af levnedsmidler. De fleste trives godt både ved lav pH og lave temperaturer.
Nogle skimmelsvampe er i stand til at danne mykotoksiner (= giftige stoffer dannet af svampe), så derfor skal levnedsmidler med spontan vækst af skimmelsvampe kasseres. Nogle skimmelsvampe udnyttes ved fremstilling af skimmeloste og visse spegepølser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her