Logo

Sennep - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sennepsfrø er olierige frø af sennepsplanten, der hører til korsblomstfamilien. Fås hele og som pulver.
En art giver gule (hvide) og en anden art sorte (brune) frø.
Almindelig bordsennep fremstilles enten af kun gule frø eller af både brune og gule.
Frøene knuses og blandes med salt,r sukker, eddike og evt. andre kryddener.
Engelsk sennep i pulverform er ofte en blanding af meget fint pulveriserede gule sennepssorter af høj kvalitet og med kraftig smag.
Fransk sennep er som regel mildere i smagen end engelsk, men der findes også stærk fransk sennep, ligesom fransk sennep krydres med esdragon (grøn sennep) og andre urter. Den indeholder som regel både gult og brunt frø. I færdigblandet fransk sennep indgår ofte vin i stedet for eddike.
Anvendelse: Sennepsfrø bruges i bl.a. sildemarinader og til sur syltning. Sennepspulver i specialsauce. Færdigblandet sennep finder naturlig anvendelse i et stort antal retter.
Lat. Sinapis alba (gul), Brassica nigra (sort).
2
De hele tørrede frø af gul sennep, Sinapis alba, der dyrkes over store dele af verden bl.a. i Danmark. Sennepsplanten kan bruges som grønt drys på maden hvor både grønne blade og de gule blomster kan spises. De modne frø har en skarp bidende smag og anvendes som syltekrydderi i hel stand eller frøene formales og røres til en pasta. Anvendelse. Som syltekrydderi, til skinke, eddiker, sildelager sennepssaucer, salatdressinger. De hele frø kan findeles på en peberkværn eller stødes i en morter for anvendelse.

 

Sennep fåes i knap 40 varianter. Den mest kendte er dog Dijon-sennepen. Sennep fremstilles oftest af følgende råvarer: Sennepskorn, salt, peber, sukker og eddike. Sennep fremstillet af de brune korn er skarpere i smagen end sennep fremstillet af de gule korn. Anvendes sennep til saucer, supper el. lign., tilsættes denne først umiddelbart inden retten er færdig ellers risikere de at retten bliver let bitter.


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!