Logo

Sød kartoffel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De søde kartofler er begyndt at blive anvendt mere og mere i forskellige retter, ikke mindst på grund af interessen for asiatisk mad. Den søde kartoffel er mindst lige så sund som vo­res sædvanlige kartoffel.
Den søde kartoffel er enten orangegul eller hvid indeni. Den orange har en sødere smag, der passer godt sammen med ingredienserne i eksotiske køkkener. Den kan også bages hel i ovnen, men på grund af den lidt søde smag er den ikke så god at koge. Sød kartoffel dyrkes i alle varme lande; formodentlig stammer den fra Mexico.
Yams og cassava er andre stivelsesrige rod­knolde, der findes i mange varianter. De har en hårdere, ofte behåret skræl og er vigtig ba­siskost i mange tropiske lande. De skal tilbe­redes, inden de kan spises.

 

Sødkartoffelen (Ipomoea batatas ) blev bragt til Europa med Columbus og er idag en meget populær rodfrugt i mange tropiske lande. Den kan ikke dyrkes i Danmark, men er at finde i handelen. Den smager som en kogt kartoffel dyppet i sukker og fra USA skelnes der mellem to forskellige batatas; en med fast kød, der har gul orange farve og som har fugtig konsistens efter kogning, og en med lyst kød der får en melet konsistens efter kogning. I troperne laver man også kartoffelchips af sødkartoflen.

Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.