Logo

Lakridsrodspulver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lakridsrod er den træagtige kraftige pælerod af en flerårig buskvækst, der også kan trives i Danmark. Lakridsrod kaldet Glycyrrhiza glabra kan blive op til 180 cm høj og får blåviolette blomster i lange klaser. Planten stammer fra Middelhavsområdet og Den nære Orient. Rødderne kan høstes når de er ca 4 år gamle. Hvis de skal bruges som krydderi må rødderne skrælles. Roden indeholder et stof, der er sødere end sukker. Planten er en ældgammel lægeplante der stimulerer afsondring af mavesaft m. M. Ved for meget indtag af roden kan det resultere i forhøjet blodtryk. Den søde rod pulveriseres og bruges bl.a. som krydderi i bagværk, på snaps likør og til lakridsfremstilling.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?








Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her