Logo

Kørvel - en krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De stærkt duftende blade af en skærmplante, der stammer fra Sydeuropa. Planten er almindelig dyrket herhjemme. Kørvel er hovedingrediensen i kørvelsuppe. Tørret kørvel importeres fra bl.a. Frankrig.
Anvendelse: I suppe, sauce, kød og fiskeretter, omelet, salat og som grønt drys ligesom persille.
Lat. Anthriscus cerefolium.

Kan købes i små potter. Kørvel, hvis du selv sår det i haven bør det sås i spand eller lignende da det breder sig meget. Ved kørvel anvendes de små tynde frisk blade, som i smagen minder lidt om anis. Kørvel er velegnet til saucer, supper, æggeretter, smør eller som pynt til mange retter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 787 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.