Logo

Jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solmodne, friske jordbær er sommerens højdepunkr. Hold øje med jordbærsæsonen og nyd den fuldt ud. Man kan selvfølgelig købe jord­bær omtrent hele årer rundt, for de dyrkes næsten overalt i verden, men det er ikke rigtigt det samme.
Der findes ikke meget, der kan overgå det at sidde i et jordbærbed en solrig sommerdag og spise helt nyplukkede jordbær og opleve både duft og smag. Jordbær passer til alting, eller alting passer til jordbær - både søde og krydrede retter. En rigtig galla-dessert er jordbær dyppet i smeltet chokolade, der har faet lov til at stivne i nogle minutter. De er også velegnede til at marinere. Husk at skylle jordbær forsigtigt, og inden de nippes; ellers bliver de vandede, og en del af de vigtige vitaminer forsvinder.
Jordbær hører til familien af vilde jordbær. De kom frem i Frankrig i 1700-tallet gennem krydsninger af forskellige sorter af vilde jordbær. Siden 1400-tallet havde man afprøvet forskellige varianter, men det tog mange år at frembringe et bær med god balance både i farve, form og smag. Nye sorter udvikles hele tiden, men spørgsmålet er, om de kan blive bedre?
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.