Logo

Hvide parbailed basmatiris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Teknisk set er disse ris hvide, men p.g.a. dampbehandlingen har de fået en svagt gylden farve. Polerede efter behandlingen. Klæber ikke sammen efter kogning. Dampbehandlingen har tvunget værdifulde B-vitaminer, som ellers ville gå tabt under kogning, ind i riskornet. Ernæringsmæssigt er de sundere end alm. basmatiris; til gengæld skal de koge lidt længere. Parboiled basmatiris anvendes især i Indien, hvor de indgår i mange klassiske vegetarretter.
Kan købes: i supermarkeder og delikatesseforretninger.
Tilberedning: koges i 18-20 min. - eller følg anvisningerne på emballagen; husk, de skal koge længere end ikke-parboiled basmatiris. Fortrinsvis absorberings-, men også afdrypningsmetoden, ris koger eller mikrobølgeovn - se: Tilberedning af ris.
Facebook
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.