Logo

Havkat - saltvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
fanges året rundt. Den sælges under navnet koteletfisk. Det er en udmærket spisefisk, anvendes som regel stegt.

Havkatten - havets ulv - ser mere eller mindre frygtindgydende ud med sit grumme hoved. Den knuser og æder selv tykskallede skaldyr med sine store og skarpe tænder, der sidder både på kæberne og i ganen. I gamle dage fortalte fiskerne, at havkatten kunne gå til angreb på robådens årer og flænse dem, og den er så aggressiv, at den fortsætter med at bide, selv når tænderne knækker. Havkattens skind kan for-arbejdes til fiskelæder.
Havkattens krop er langstrakt. Dens farve kan variere, men normalt er den gråblå med mørkere tværstriber over ryggen og lysere på bugen. Kraniets knogler er usædvanligt stærke, og kæbemusklen er meget kraftig. Hos fiskehandleren sælges den som koteletfisk. Kødet er hvidt og fast, og de store fileter er benfri.
Havkatten lever ned til 400 meters dybde, fortrinsvis på tangbevokset stengrund.
Havkatten spiser muslinger, rejer, krabber og hummere.
Det menes, at ikke mindst hummerføde bidrager til, at havkattens kød er velsmagende.
Havkatten fanges året rundt. De fleste fisk landes dog i perioden februar til juli.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 727 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!