Logo

Fennikel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fenniklen burde virkelig bruges mere, end den gør. Her er jo på en gang en vidunderlig grønsag og et krydderi med en herligt sød lakridssmag. Fennikel nedbryder desuden fedtstoffer i kroppen og er god for fordøjel­sen. Den blev tidligere dyrket som krydder­urt og lægeplante.
Fenniklen ligner nærmest et forlænget løg med tykke, hvide til lysegrønne blade, der sidder tæt sammen. øverst på stilkene sidder der et fint løv, der minder om dild.
Både blade og stilke er sprøde og saftige og giver en fin smag i salater. De er gode ristede eller gratinerede med parmesan og nødder. Fennikel passer også godt til fisk.

 

Middelhavsområdet.
Det er ikke usandsynligt, at du kom­mer til at tænke på lakrids, når du dufter til en Fennikel. Den bliver rent faktisk an­vendt til fremstilling af blandt andet bol­sjer. Det er imidlertid først og fremmest en grønsag, der i fine strimler kan bruges i grønne salater.
Og som kogt kan den bruges som til­behør til middagsmaden. Fennikels kryd­rede smag, gør den også til en fin følge­svend til fisk.
Det hele kan bruges, blot du fjerner de brune pletter og yderbladene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.