Logo

Feijoa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Feijoa
Feijoa sellowiana
Er en oval, grønlig frugt på størrelse med et almindelig hønseæg. Skallen er glat, kødet lyst gulligt, let grynet og smagen er frisk syrlig og meget aromatisk. Feijoa stammer fra Brasilien, men importeres fra Israel.

Feijoa hører til myrtefamilien (Myrtaceae) og kaldes også vild guave. Den har hjemme i Sydamerika, hvor den stadig vokser vildt. Herfra er den blevet bragt til Sydøstasien og til New Zealand, hvor den dyrkes kommercielt. Også i USA dyrkes Feijoa.

Feijoa er et lille træ med grågrønne blade. Blomsterne er røde og meget dekorative. Frugten er et aflangt bær af lidt forskellig form, afhængig af sorten. Skallen er grønlig, yderst mod skallen er frugtkødet fast som ved en fersken. I midten findes et geléagtigt frugtkød med en del små kerner, som kan spises med.

Opbevaring og holdbarhed:
Feijoa opbevares bedst ved 8-10°C og 90 % relativ fugtighed, hvor den kan holde sig i ca. 3 uger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her