Logo

couscous

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

 

 [kus'kus]: nord-afrikansk ret baseret på dampede semuljegryn traditionelt serveret med brunet fåre- og hønsekød, grønsager og en stærkt krydret sauce.

Couscous er en basisfødevare i flere lande. (Algeriet, Marokko, Tunesien og Libyen).

Couscous blev valgt som den tredje livret af den franske befolkning i 2011 i en undersøgelse lavet af TNS Sofres for magazine Vie Pratique Gourmand og den første i Østfrankrig.

 

Artikel billede

Couscous er blandt de sundeste korn-baserede produkter. Det har en glykæmisk belastning per gram 25% lavere end pasta. Det har en overlegen vitaminprofil i forhold til pasta, det indeholder dobbelt så meget riboflavin, niacin, vitamin B6 og folsyre og indeholder fire gange så meget thiamin og pantotensyre.

I form af protein, har couscous 3,6 g for hver 100 kalorier, det svarer til pasta og et godt stykke over 2,6 g for hver 100 kalorier af hvide ris. Desuden, indeholder couscous 1% fedt-til-kalorie-forhold, sammenlignet med 3% for hvide ris, 5% for pasta, og 11,3 % for ris pilaf.

 

........................................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.549 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her