Logo

Cordon bleu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(fr., 'blå bånd'), kogerske eller kvindelig kok af højt ry. Opr. betegnelse for riddere af den fornemme helligåndsorden, båret i blåt bånd, indstiftet af den fr. kong Henrik 3., 1578. Associeringen til kokkepigens blå forklæde er nok opr. ironisk. Betegnelsen bruges også for en ret af kalv eller kylling; tynde skiver lagt sammen med ost og skinke, paneret og stegt. Cordon bleu fejlskrives i Danmark og USA hyppigt som gordon bleu. En kendt kogeskole i Paris for amatører og professionelle har antaget navnet Cordon Bleu.
-
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 264 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os