Du er her:
Forside
> Cordon bleu
Cordon bleu
Print med billeder
Print uden billeder
Tweet
(fr., 'blå bånd'), kogerske eller kvindelig kok af højt ry. Opr. betegnelse for riddere af den fornemme helligåndsorden, båret i blåt bånd, indstiftet af den fr. kong Henrik 3., 1578. Associeringen til kokkepigens blå forklæde er nok opr. ironisk. Betegnelsen bruges også for en ret af kalv eller kylling; tynde skiver lagt sammen med ost og skinke, paneret og stegt. Cordon bleu fejlskrives i Danmark og USA hyppigt som gordon bleu. En kendt kogeskole i Paris for amatører og professionelle har antaget navnet Cordon Bleu.
-
Forrige: Cordial Medoc - spiritus
Næste: Corn flakes
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
0,0
(
0
stemmer)
Siden er blevet set 264 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Poivre
• Coq-au-vin
• Riberry - lillypilly
• Druesukker
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra lexABC.dk
Vis alle kommentarer...
Leksikon
Gode links
Din mening
Forkortelser
Mad leksikon
Antik
Arkitektur
Biografi
Blomster
Byer
Drikke
Dyr
Fisk
Flod / sø
Folk
Folketing
Forfatter
Frugter
Fugle
Grundstof
Historie
It / computer
Jura
Kalender
Kemi
Kendte
Kirker
Krig
Kunst
Latin
Mennesket
Metal
Musik
Mål og meter
Natur
Offentlige
Planter
Politiker
Religion
Seværdighed
Sport
Sprog
Stat / land
Teknik
Tilstand
Titel
Udtryk
Vejr
Virksomheder
Ø / øgruppe
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Claus
Jeg ønsker flere svar vedr Observatoriet For Rumforskning i Rude Skov :-) ...
Claus
13/feb/2019 Jeg ønsker tekster og billeder vedrørende Observatoriet for Rumforskning i Rude Skov ... og Asger Lundbak :-)...
Hans Kurt Hansen
Billeder og trekst passer ikke sammen i denn artikel
Susanne Laursen
Gode gamle danske ord og begreber. Der er kultur og historie bag.
Fortæl dine venner om os