Logo

Chilipeber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chilipeber, der også benævnes spansk peber, stammer oprindeligt fra den tropiske del af Sydamerika og er bragt til Europa af Spanierne sammen med tomaten, der ligesom chilien, tilhører natskyggefamilien capsicum. Chili findes i flere hundrede varianter fra milde aromatiske til brændende stærke. Som tommelfingerregel kan man sige, at jo mindre de er, desto stærkere er de.
Chilipeber anvendes overalt i verden, dog fortsat mest i de lande, hvor dyrkningen finder sted, men også på vore breddegrader er forbruget stærkt stigende i takt med den større udbredelse af ikke mindst det mexikanske køkken. Vi har dog i mange år kendt den tørrede udgave af chilipeber, nemlig paprika, der også fås i varierende styrke.

Chilipeber

Ren ildebrand i ganen kan hentes i en Chilipeber. Men det skal ikke skræmme dig. Chili i de rette mæng­der gør noget ved maden, som er uer­statteligt. Prøv for eksempel noget så enkelt som kyllingelever, vendt på pan­den med 4- 5 tynde skiver rød chili og lidt hvidløg. Det stærke sidder først og fremmest i frøene. Chilipeber dyrkes i alle lande, hvor man sætter pris på mad med stærke krydderier. Mange får det hovedsageligt fra Middelhavsområdet.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ajar TaugéAjar Taugé er bønnespirer og rød peber i lage

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!