Logo

Bambusskud

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er kun de friske, unge skud der spises. Fjern de papiragtige blade for at frigøre det creme­ farvede, fiberholdige skud. Skyl bambusskud på dåse før brug for at fjerne evt. metalsmag.
De unge underjordiske stængelskud af bambus er spiselige, I princippet kan alle arter bruges, men den kommercielle produktion i Østasien baseres fortrinsvis på arten Phyllostachys edulis (eller pubescens), en 10-25 m høj plante med 8-15 cm tykke stængler som dyrkes i plantager; det japanske navn er moso.
Bambusskud konsumeres i store mængder i Japan, Kina, Korea og Vietnam. Efter afskæring fra rødderne fjernes bladskederne og de hårde knæ, de rensede skud skives før tilberedning. Anvendes rå, braiserede, kogte eller stegte som "rodgrønsag" i supper, kød eller fiskeretter. I Danmark kan bambusskud købes henkogte.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her