Logo

Bagel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En bagel er et ringformet brød, typisk for det jødiske, især det New Yorker-jødiske, køkken. Nogle hævder, at betegnelsen stammer fra en jødisk konditor i Wien, som i 1683 ville glæde Polens konge med nogle fine brød ringe. Kongen var en entusiastisk rytter, og derfor formede bageren ringene som stigbøjler - på tysk bügel, der siden er blevet til bagel, mens stigbøjlen er flydt sammen til en ring.
Sprogforskere siger, at ordet bagel stammer fra jiddisch beugel, som har oprindelse i det middeltyske ord boug, der betyder ring eller armbånd.
Især USA har taget bagel'en til sig i en sådan grad, at da Pentagon talte om at bruge en "bagel-strategi" under bombardementerne af Vietnam, vidste alle amerikanere, at det betød at kaste bomberne i en ring omkring målet.
I USA er der masser af snackbarer, hvor man kun kan få bagels. Og det i enhver tænkelig variation: surbrød-, fuldkorn-, sesam-, grov-, kanel-, løg og baconbagels med ethvert tænkeligt fyld fra smør, over avocadopure til honning. De er blandt amerikanernes foretrukne morgenmadsteder, og om søndagen kæmper man sig til en plads gennem bjerge af aviser, der flyder på bænke og borde.
Hofnummeret er bagel med flødeost og lox, amerikansk for røget laks. En bagel er ret bastant, og med flødeost og laks er den et helt måltid.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!