Logo

Antioxidanter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Antioxidanter forhindrer iltning. Luftens ilt kan gøre olie og fedt harsk og dermed uspiselig. Det kan undgås ved at tilsætte maden antioxidanter, som forhindrer iltning og på den måde forlænger holdbarheden. Antioxidanter forhindrer også misfarvning af skrællede frugter og grønsager.
Primo 2003 findes følgende antioxidanter i Positivlisten:
An Su M E 300 Ascorbinsyre
An Su E 301 Natriumascorbat
An Su E 302 Calciumascorbat
An E 304 Ascorbylpalmitat
An E 304 Ascorbylstearat
An E 306 Tocopherolrig ekstrakt
An E 307 Alfa-tocopherol
An E 308 Gamma-tocopherol
An E 309 Delta-tocopherol
An E 310 Propylgallat
An E 311 Octylgallat
An E 312 Dodecylgallat
An E 315 Erythorbinsyre
An E 316 Natriumerythorbat
An E 320 Butylhydroxyanisol (BHA)
An E 321 Butylhydroxytoluen (BHT)
An K E 322 Lecithiner
An Su E 325 Natriumlactat
An Su E 326 Kaliumlactat
An Su E 327 Calciumlactat
An Su E 330 Citronsyre
An Su Sm E 331 Mononatriumcitrat
An Su Sm E 331 Dinatriumcitrat
An Su Sm E 331 Trinatriumcitrat
An Su Sm E 332 Monokaliumcitrat
An Su Sm E 332 Trikaliumcitrat
An Su Sm E 333 Monocalciumcitrat
An Su Sm E 333 Dicalciumcitrat
An Su Sm E 333 Tricalciumcitrat
An Su H E 334 Vinsyre
An Su H E 335 Mononatriumtartrat
An Su H E 335 Dinatriumtartrat
An Su H E 336 Monokaliumtartrat
An Su H E 336 Dikaliumtartrat
An Su H E 337 Natriumkaliumtartrat
An Su Ko E 338 Phosphorsyre
An Su O E 339 Mononatriumphosphat
An Su O E 339 Dinatriumphosphat
An Su O E 339 Trinatriumphosphat
An Su O E 340 Monokaliumphosphat
An Su O E 340 Dikaliumphosphat
An Su O E 340 Trikaliumphosphat
An Su O H E 341 Monocalciumphosphat
An Su A O E 341 Dicalciumphosphat
An Su A O E 341 Tricalciumphosphat
K E343 Monomagnesiumphosphat
K E343 Dimagnesiumphosphat
An Su E 350 Natriummalat
An Su E 350 Natriumhydrogenmalat
An Su E 351 Kaliummalat
An Su E 352 Calciummalat
An Su E 352 Calciumhydrogenmalat
An Su E 353 Metavinsyre
An Su E 354 Calciumtartrat
Su E 355 Adipinsyre
Su E 356 Natriumadipat
Su E 357 Kaliumadipat
Su E 363 Ravsyre
An Su E 380 Triammoniumcitrat
K An E 385 Calciumdinatriumethylen-diamintetraacetat
(Calciumdinatrium-EDTA)
A = Antiklumpningsmiddel
An = Antioxidant
D = Drivgas
F = Farvestof
H = Hævemiddel
Ko = Konserveringsmiddel
M = Melbehandlingsmiddel
O = Overfladebehandlingsmiddel
Sk = Skumdæmpningsmiddel
S = Smagsforstærker
Sm = Smeltesalt
Su = Surhedsregulerende middel /syre
Sø = Sødestof
K = Konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse eller stabilisator.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her