Logo

Abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abrikoser har en let dunet skal og ser næsten ud som små ferskner. Frugtkødet er sødt og duftende, med det er ikke så saftigt som de andre stenfrugters. Stenen, der er giftig i rå tilstand, bruges til at give smag til bl.a. Amaretto-likør, syltetøj og kager.
Abrikoserne stammer fra Kina, hvor de voksede vildt for flere tusinde år siden. Det var Alexander den Store, der tog abrikoserne med til Sydeuropa, hvor man begyndte at dyrke dem med held i 1500-tallet.
Da abrikoser er følsomme over for lang transport, kan man ikke altid købe dem fri­ske. De tørrede eller konserverede frugter er derfor de almindeligste.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her