Logo

ammassak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


ammassak


ammassak (grønlandsk): det samme som fisken lodde. Lodde (Mallotus villosus) er en 11-20 cm lang loddefisk, som lever i store stimer i de arktiske farvande.


Lodde er en vigtig fisk for fiskeriet og havenes økosystemer, da den via sine årlige vandringer har et stort udbredelsesområde og idet den danner et vigtigt fødegrundlag for mange af havets rovdyr, især torsk og grønlandssæl, der hver især står for ca. 49% og 38% af den samlede fouragering på lodde. Fisken har dog også stor betydning for mindre udbredte arter såsom rødfisk.

 

Grønland

Det grønlandske navn for lodde er ammassak. Fisken har givet navn til den østgrønlandske ø Ammassalik.

Lodde er basis for et stort industrifiskeri. Kødet smager lidt som sild og fisken spises i både Grønland og Canada. Rognen anvendes til sushi, hvor den sælges som "masago". I Danmark sælges lodde i tørret form som dyrefoder. En stor del af den globale fangst anvendes til fiskemel og fiskeolie. 


.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her