Logo

Shii-take

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Shii-take er den mest dyrkede kultursvamp i Asien. På verdensplan rangerer den med hensyn til produktionsmængde som nr. 2 efter champignonen. De største mængder høstes i Japan. Dyrkningen har en 1800-årig historie i Japan. I dag dyrkes den flere steder i verden også herhjemme ses små lokale, som producerer Shii-take. shii-take er en fremragende spisesvamp og sundhedsmæssigt er den meget værdifuld. Shii-take er oprindeligt hjemhørende i de asiatiske lande. Den vokser på stød af fældede løvtræer og andet frisk dødt løvtræ.
Den har en lys- til mørkebrun, 5 til 12 cm bred hat. På nogle sorter finder man hvidlige eller brunlige skæl på hatten. Lamellerne er hvide eller gullige og bliver brune på ældre svampe. Stokken er 3- 5 cm lang og hvid. Fremragende krydder- og spisesvamp.

Shii-take

Japan

Shii-take kommer oftest fra Japan. Herhjemme kender vi dem også i tørret stand, nemlig som kinesiske svampe.

Shii-take er på størrelse med en champignon, men er mørkere og har finere lameller. Svampen har en blød og lidt sej konsistens, som gør at den ikke kan spises frisk. Den har en meget karakteristisk smag og kan være let bitter. Shii-take skal enten koges eller svitses, hvilket gør den meget lækker både i gryderetter og fødteks.flødestuvet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her