Logo

Bestik

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
redskaber til at spise med: ske, kniv og gaffel. Ældst er kniven, skeen kendes fra middelalderen, gaffelen fra 1600-tallet. At dække bord med bestik blev først almindeligt i løbet af 1800-tallet.

Meget nyttigt. Kniv (til højre) og gaffel (til venstre) hører til grund udstyret, ske lægges om nødvendigt til højre for gaflen. Ved større middage med flere retter starter man med det bestik, der ligger yderst. En dessertske eller -gaffel kækt placeret over tallerkenen (med skaftet til højre), vækker glæde med sit løfte om en sød dessert.
I fremmarch: spise pinde (lægges parallelt med porcelænet på højre side eller lægges tværs over, så man tager det fra højre).

Se også: Hænder.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her