Logo

Appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsintræet er smukt året rundt med sine grønne, læderagtige blade, og det er en af ver­dens ældste kulturplanter. De hvide, stjerne­formede blomster har en intens duft, og de efterfølges af grønne frugter, der senere bliver orangefarvede.
De store appelsinplantager findes i dag i Middelhavslandene, Florida og Brasilien. Men appelsintræets historie begyndte faktisk i Asien for flere millioner år siden, og den bit­re, uspiselige frugt, som det bar, har udviklet sig til den gode, søde appelsin, som vi har i dag. I Kina symboliserer appelsinen held og udødelighed. Træet kan blive 10-12 m højt og giver op til 20.000 appelsiner om året. Appelsintræet kom til Europa i midten af 1500-tallet og blev først anvendt som pryd­plante.
Appelsiner kan inddeles i to grupper, søde og bitre. De søde appelsiner findes i mange forskellige sorter, nogle af dem uden kerner; en del er store med en kraftig skal, og visse sorter har et særligt sødt og saftigt frugtkød. Blodappelsin indeholder antocyanin (det samme farvestof findes i rødkål) og giver flot farve, når den bruges i desserter eller anden madlavning. De bitre appelsiner bør tilbere­des og bruges først og fremmest til marmela­de, syltetøj og til gele. De passer også i andre klassiske retter med and eller andet fjerkræ. Den aromatiske olie fra skallen anvendes som smagsgiver i likører.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 546 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her