Logo

Bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
letsaltet, letrøget brystflæsk af gris, også kaldet koge- eller stegesnitte skåret langs grisens sider. Back-bacon (Canadian bacon) opr. kun til eksport, fås nu også herhjemme. Det er skåret af kam og kogesnitte i ét. Bacon til hjemmemarkedet stiksaltes med en nitritholdig 20% opløsning af salt i vand, hvilket giver 3-4% salt i produktet. Efter yderligere et døgns kummesaltning, røges bacon et par timer ved 40-45º. Bacon kan købes i helt stykke eller skivet. Begge dele fås vakuumpakket. Tynde skiver sprødsteges til kolde og varme retter, terninger svitses med urter som start på supper og gryderetter. Kalvebacon fremstilles af udbenet kalvetværreb. Se også kødudskæring og pancetta.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her