Logo

Hornfisk -saltvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hornfisk er en typisk forårsfisk. Kødet har god smag, men er magert og tørt. Hornfisk har grønne ben. Den kan serveres kogt eller stegt, er også udmærket til fiskesuppe eller i gele.

Vær opmærksom på, at hornfisk senest en time efter fangst skal renses, idet galdeblæren ellers begynder at gå i opløsning og afgiver smag til det omkringliggende fiskekød.
Husk endvidere at fjerne de voldsomme fedtmængder fra hornfiskens
bug.

Lat. Belone belone
Hornfisk er en saltvandsfisk og hører til familien Belonidae.
Hornfisken er let genkendelig på den tynde langstrakte krop og den lange næblignende snude med de mange nåleformede tænder. Skællene er meget små. Ryggen er mørkeblå, siderne sartgrønne og bugen er skinnende hvid. Føden består af forskellige torskefisk, brisling, sild og blæksprutter.
Hornfisken er en pelagisk art, der svømmer i stimer nær vandoverfladen. Hornfiskens vandring er helt speciel, idet stammer fra Danmark svømmer til De Britiske Øer efter gydningen og mødes der med stammer fra Middelhavet.
Hornfisken gyder første gang, når den er 2 år gammel. Gydningen foregår i slutningen af maj til juli måned, hvor hunnen, afhængig af størrelsen, lægger mellem 1.000 og 45.000 æg.
Hornfisken befinder sig fortrinsvis i vore farvande fra april til juli. Den fanges hovedsagligt i bundgarn langs de østvendte kyster og fjorde. Den normale maksimale størrelse er på ca. 100 cm med en vægt på 1,5 kg. Hornfisken er en ganske god spisefisk. Den har grønne ben, der skyldes et ufarligt farvestof kaldet vivianit.
Betydning i kosten
Hornfisk er en halvfed fisk. (se Fisk, generelt om)
Dansk sæson: Maj og september-oktober.

Hornfisken er en formidabel hurtigsvømmer og en god fighter. Den jager ved hjælp af synet og er derfor lettest at fange om dagen. Nyfangede hornfisk har ofte en udefinerlig ram lugt, som ingen kan give en fornuftig forklaring på.
Hornfisken er let genkendelig på den tynde langstrakte krop og den lange næblignende snude med de mange nåleformede tænder. Skællene er meget små. Ryggen er mørkeblå, siderne sartgrønne og bugen er skinnende hvid.
Hornfisken er en ganske god spisefisk - måske lidt tør, men mange afskrækkes af de grønne ben, der skyldes et helt ufarligt farvestof: Vivianit.
Den normale maximale størrelse er på ca. 100 cm med en vægt på 1,5 kg.
Hornfisken er en pelagisk art, der svømmer i stimer nær vand-overfladen. Hornfiskens vandring er helt speciel. Efter gyd-ningen svømmer stammer fra Danmark til De britiske Øer og mødes der med stammer fra Middelhavet.
Føden består af forskellige torskefisk, brisling, sild og blæk-sprutter.
Hornfisken gyder første gang, når den er 2 år gammel. Gydningen foregår i slutningen af maj til juli måned.
Hornfisken befinder sig fortrinsvis i vore farvande fra april til juli.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her