Logo

Aubergine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Efter at auberginen, der også kaldes ægplante, blev indført i Sydeuropa i 700-tallet, varede det længe, før nogen turde prøve at smage på den eller tilberede den. Den var ved at få samme skæbne, som nær var overgået toma­ten, nemlig at forblive prydplante. Men i Asien, fx i Indien, lavede man retter med au­berginer langt tidligere.
I dag findes der mange varianter af auber­giner, og den smukkeste er den mørkviolette, der bliver ca. 15-20 cm lang. Den har et lyst, porøst frugtkød, og smagen er mild og neu­tral, og netop derfor er auberginen så anven­delig, fordi den tilpasser sig det, man serverer den sammen med.
Hvis man skærer den i tynde skiver, pen­sler dem med olivenolie og derpå steger eller griller dem, får man en vidunderlig aubergi­nesmag frem.
Frugterne høstes umodne; ellers bliver frugtkødet sejt. Opbevar dem ikke for koldt; de får nemt brune pletter.
Til andre auberginesorter regner man ært­auberginen, der vokser ligesom vindruekla­ser, og den thailandske aubergine, der findes i forskellige farver.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.523 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her