Logo

ascorbinsyre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

askor'binsyre (græsk-latin): C-vitamin; vandopløseligt vitamin i bl.a. citroner, hvede, jordbær, kål, persille, spinat, tomat og kartofler, sidstnævnte er vigtigste askorbinsyrekilde i Danmark. Ved mangel opstår træthed, nedsat modstandskraft mod infektioner, øget tendens til blødninger og i svære tilfælde skørbug. Har i de senere år vundet vid udbredelse som middel til forebyggelse og behandling af forkølelse, brugt i store daglige doser; videnskabelige undersøgelser viser dog, at den er uden værdi. Det samme gælder teorier om, at askorbinsyre skulle kunne forebygge åreforkalkning, kræft og andre lidelser.

.............................................................................................................

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 451 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her