Logo

Mad til glutenallergikere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Glutenallergikere kan ikke tåle rug, hvede, byg og havre. Men de kan spise majsmel, rismel, boghvedemel, sojamel og kartoffelmel uden problemer.
Der findes forskellige melprodukter, som er beregnet for glutenallergikere, og som giver bagværk, der ligner almindeligt hvedebrød forholdsvis meget: Lidano Pre-mix, Dannevirke Brødmix og Toro Mel. Men det er ikke strengt nødvendigt at købe en af de glutenfri melsorter. Hvis man selv bager marengs, kransekage og kokosmakroner, er man sikker på, at de ikke indeholder hvedemel, og lagkagebunde kan bages med kartoffelmel i stedet for hvedemel. Kagecreme indeholder heller ikke hvedemel, hvis den er jævnet med Maizenamel.
Til glutenallergikere bør man undgå alle varer, der indeholder hvedemel. Det gælder bl.a. spaghetti, købte stegte løg, cremepulver, pølser, pålæg med mel (f.eks. lever­postej), rasp (f.eks. på panerede fisk). Mayonnaise, remoulade, sennep, ketchup, marcipan, lakrids, fyldt chokolade og fyldte bolcher kan også indeholde hvedemel. Hvis man læser varedeklarationen grundigt (og går uden om varer uden deklaration) skulle man være på den sikre side.
MadABC.dk bringer opskrifter stammer fra Inga Lund: Cøliaki. Dansk Cøliaki Forening 1982. Andre er ganske almindelige opskrifter, hvor der blot ikke indgår hvedemel. På biblioteket findes kogebøger med glutenfri opskrifter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.560 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her