Logo

Lime - frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lime er en citrusfrugt med mildere syre end citron. Skallen er grøngul. Limefrugter dyrkes i Middelhavslandene, i Kenya og Brasilien, hvor de fineste sorter kommer fra. De anvendes som citroner og som smagstilsætning i drinks m.m. C-vitaminindholdet er lavere end i citroner.

 

Limefrugten er en forfinet udgave af citronen, men mere saftig. Den dyrkes i troperne og anvendes her, ligesom vi anvender citronen.

Smagen er syrlig og kraftig og mere afrundet end citronens. Prøv den i fiskeretter. Eller i drinks.

Lime kommer oprindeligt fra Sydøstasien, men dyrkes i dag også i Middelhavsområdet.

 

Lime

Man har gjort forsøg med at dyrke lime i Middelhavslandene, men træet kræver et tro­pisk klima for at kunne trives. Lime har tynd, helt glat skal og et friskt og syrligt frugtkød. Den anvendes meget i asiatisk mad både i stærkt krydrede retter og i desserter. Den tåler ikke lang tids opbevaring, men tørrer hurtigt ud og bliver brun og hård i skallen. Nogle dråber limesaft på visse andre frugter, fx papaja og kaktusfigen, kan hjælpe med til at få deres smag mere frem.

Kaffir lime er en frugt med stærk citrus­duft og knudret, grøn skal. Både blade, skal og saft anvendes ofte som krydderi i det thai­landske køkken.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.655 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her