Logo

Vacherin - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Frankrig. Navnet kendetegner fra gammel tid, at osten er fremstillet afkomælk (la vache = ko). Alle Vacherin-oste er bløde oste, der har deres oprindelse i de schweiziske Jura-bjerge, nærmere betegnet i kanton Fribourg, men som nu fremstilles i den franske del af Jura-bjergene. "Vacherin des Beauges" dog i Savoien.
Produktionen af disse oste finder kun sted en kort tid af året (okt.-dec.), nemlig den tid, hvor der ikke er tilstrækkelig med mælk til Gruyereproduktionen. En karakteristik ved ostene er, at de omvikles med en banderole aftræbark. Den indvendige farve er cremehvid. Konsistensen er i moden tilstand meget blød. Således må "Vacherin des Beauges" spises med ske. Et andet karakteristisk træk ved denne ost er også, at den i modningstiden vaskes i hvidvin tilsat salt og aromatiske krydderier.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.420 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her