Logo

Kapers

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er ærtestore umodne blomsterknopper af kapersbusken. Den har hvide blomster og blanke, grønne blfide. Kapersbusken vokser vildt i Middelhavslandene. Blomsterknopperne lægges i en lage af vineddike eller eddike og salt. Smagen er syrlig, en anelse besk eller bitter.
Anvendelse: Til bl.a. dansk wienerschnitzel, stegt fisk, nogle salater og sauce, sammen med koldt kød (smørrebrød) og til fx kryddersild.
Lat. Capparis spinosa

Kapers stammer fra en busk der vokser omkring Middelhavet, og som især dyrkes i Sydfrankrig, Italien og Algeriet. Kapers er de små uåbnede blomsterknopper der syltes i vineddike. Smagen af syltede kapers er syrlig og kapers bruges bl.a. på tartarmad og til osteretter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her