Logo

Aromastoffer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Aromastoffer er flygtige kemiske forbindelser som estre, syrer, aldehyder, ketoner og alkoholer. Disse stoffer kan registreres af lugtsansen.
Eksempler på kemiske forbindelser, som er aromastoffer:
Benzaldehyl (aldehyd) har en mandel-lignende aroma.
2-trans,6-cis-nonadienal (aldehyd) har en agurke-lignende aroma.
trans-5-methyl-2-hepten-4-on (keton) har en nødde-lignende aroma.
I 1990 blev aromastofferne undersøgt i 300 forskellige fødevarer. Der blev i alt fundet over 6200 forskellige stoffer. Aromastofferne findes i forskellige koncentration afhængig af hvilken fødevare, der er tale om. Man snakker om en ”tærskelværdi”, som er den mindste koncentration, der skal være tilstede for, at man kan lugte stoffet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her