Logo

Slethvar - saltvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Slethvar fanges hele året. Kødet er noget gravere end pighvarens. Slethvar koges hel eller i fileter eller anvendes i gratin.
Slethvarren minder meget om pighvarren, men skællene er normalt udviklede. Den gyder på samme steder og på samme tidspunkter som, pighvarren, så bastarder er ikke ualmindelige.
Den er venstrevendt ligesom pighvarren, men er slankere og mere grålig i farven.
Slethvarrens kød er hvidt, fast og velsmagende. Den erstatter ofte den dyrere pighvar i restauranter, hvor kokken "glemmer" at oplyse, at der er tale om en slethvar.
Slethvarren lever normalt på sandet bund i dybder ned til 50 meter.
Slethvarren spiser krebsdyr, blæksprutter og fisk.
I forårs- og sommermånederne gyder hunnen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her