Logo

Ising - saltvandsfisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ising er en lille fladfisk, som fanges året rundt, men den bruges mest fileteret i industrien. Den har tyndt skind og behøver derfor kun at skrab es. Kødet er magert og tørt. Den koges eller steges, hel eller i fileter. Anvendes hovedsagelig til fileter til dybfrost.
Isingen er udbredt i Nordsøen, Skagerrak og indre farvande. Isingen vokser meget langsomt og har en maximal levealder på 12 år. Isingen er også kendt under navnet slette.
Isingen kan minde om rødspætten, men sidelinien danner en tydelig bugt over brystfinnen.
Farven er normalt ensartet brun til rødbrun, men varierer alt efter hvor fisken lever.
Det hvide, sødlige kød er af samme kvalitet som rødspættens, men isingen bør dog steges hel, da den er ret lille.
Den lever på dybder mellem 20 og 150 meter og foretrækker sandbund, hvor den, ligesom andre fladfisk, kan gemme sig for større rovfisk.
Isingen lever først og fremmest af små krebsdyr og i mindre omfang af små fisk som unge sild og brisling.
Isingen gyder nær kysten i forårsmånederne.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her