Logo

Salak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salak har en meget smuk skal, som spiller i brunt og sort. Den både ligner og føles som slangeskind. Hvis ikke frugten havde haft sådan en spændende smag, ville man have fo­retrukket at bevare den hel som dekoration. Men opbevar ikke frugterne for længe, efter du har købt dem, for frugtkødet tørrer hur­tigt ud.
Salak er i familie med litchi, men de ligner ikke hinanden hverken i udseende eller i smag. Salak har et mere bittert frugtkød, der smager i retning af æbler og ribs, og en duft, der minder lidt om jackfrugt.
Salak er god at spise naturel. Den smager også godt kogt i en sukkerlage med citron eller vanilje eller blandet i krydrede, eksotiske retter.

 

Er en slangeskindslignende frugt der stammer fra Indonesien og især dyrkes på Bali. I Danmark kalder vi den også for slangeskindsfrugt da den tynde lysebrune skællede skal ligner slangeskind. Frugten består af 3 til 4 gullige fileter der kan minde om store hvidløgsfed. DE største fileter er hule og rummer en stor sort kerne. Frugtkødet er fast og sprødt og lidt tørt. Smagen minder om en mellemting mellem æble og valnød. Spis frugten naturel eller som ingrediens i osteanretning.

Salak Indonesien

Salak kaldes også populært for slangeskindsfrugt. Skallen er mørkebrun og let at pille af. Frugtkødet er lyst, sprødt og smager sødt. I midten af frugten er der en eller flere brune kerner på størrelse med en mandel.

Slangeskindsfrugten kan spises som frugt, skåret i skiver til salat eller som tilbehør til desserter.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her